perjantai 1. maaliskuuta 2013

Maaliskuun luontoretkeltä METSO-tietoa

(päivitetty 15.3.2013 klo 13.27)


Luontoretken 25 paikkaa varattiin huikean nopeasti, kiitos kaikille kiinnostuksestanne retkeä kohtaan! Varapaikkoja voi vielä kysellä lähempänä retkeä, koska peruutuksia voi aina tulla. Vilkkaan kysynnän vuoksi pyydämme ilmoittamaan peruutuksista ajoissa (viesti tai soitto 044-778 7815 /Niina).

Alla retken tiedot:


Metsäluonnon monimuotoisuudesta on tarjolla tietoa myös SALOMETSOn ja Salon seudun luonnonsuojeluyhdistyksen järjestämällä yhteisretkellä lauantaina 23.3.2013. Retken teemana on yöllinen luonto ja lähdemme Salon kaupungintalolta (Tehdaskatu 2, Salo) bussilla klo 18.30. Paluuaika on noin 23.30. Bussimatkan aikana oppaamme Seppo Sällylä kertoo mm. pöllöjen elämästä ja matkan varrella pysähdymme hetkeksi kuuntelemaan luonnon ääniä.

Teijon retkeilyalueella vietämme iltaa kodassa tulien äärellä ja kuulemme asiaa METSO-ohjelmasta sekä siitä, mitä maaliskuisena yönä kannattaa luonnossa tarkkailla. Ulkosalla voi osallistua luontokisaan ja nauttia öisen metsän rauhasta. Luontokisaa järjestämässä ovat mm. Jarmo Markkanen ja Kai Schneider.

Yöretkelle on sitova ennakkoilmoittautuminen ja mukaan mahtuu max. 25 retkeläistä. Retki on maksuton (sis. kuljetus ja koulutusmateriaalit). Retki on tarkoitettu kaikille luonnosta ja metsäasioista kiinnostuneille ja soveltuu parhaiten yli 10-vuotiaille (huom. kelloajat). Omat eväät kannattaa ottaa mukaan ja kodassa voi paistaa makkaraa. Varusteiksi riittää normaalit maastokamppeet eli säänmukainen vaatetus ja saappaat/maastokengät. Matkaa bussilta kodalle on noin 700 m ja reitti on melko helppokulkuista maastoa.

Aikataulu lyhyesti:
18.30 Lähtö Salon kaupungintalolta
Muutaman pysähdyksen taktiikalla suuntaamme Teijoon
noin 19.00 Kodalla
21.30-22.00 Lähtö kodalta
Muutama pysähdys matkalla Saloon
23.30 (arvio) Takaisin kaupungintalolla

Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:
SALOMETSOn koordinaattori niina.ruuska@salo.fi, (044)778 7815
ja markkanen.jarmo@gmail.com

Kuva: Jarmo Markkanen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti