maanantai 17. syyskuuta 2012

METSO haltuun - seminaari ja retki

METSO haltuun -päivä 24.9.2012


Tervetuloa mukaan Salossa järjestettävään METSO-seminaariin ja retkiaamupäivään!
METSO haltuun -päivä tarjoaa tietoa ja käytännön esimerkkejä kokonaisvaltaisesta valuma-aluekohtaisesta maa- ja metsätalousalueiden yleissuunnittelusta sekä METSO-ohjelman paikallisesta toteuttamisesta Salon alueella.

RETKI
KLO 9.00 Lähtö Salon kaupungintalon P-alueelta
KLO 11.30 Paluu Salon kaupungintalolle
Retkellä tutustutaan asiantuntijoiden opastuksella METSO-ohjelmaan soveltuviin kohteisiin Salon seudulla. Retken hinta 12 €.
HUOM. Bussikuljetuksen järjestämisen vuoksi ilmoittautumiset viimeistään pe 21.9. niina.ruuska(at)salo.fi / (044) 778 7815

SEMINAARI
KLO 13.00-15.30
Paikka: Hilkansali, Vilhonkatu 2 (Musiikkiopiston sali, 2. krs)
Seminaari on kaikille avoin ja maksuton.

Seminaariin puhujaksi on tulossa muun muassa ympäristöministeri Ville Niinistö ja METSO-ohjelman asiantuntijoita muista organisaatioista. Valokuvaaja Jarmo Markkasen kuvien kautta saadaan näkymiä metsien nisäkkäiden elämää.

Kuinka löydetään ne alueet, joille metsätalouden ympäristönhoitotoimia tulisi keskittää, jotta niistä olisi eniten hyötyä luonnon monimuotoisuuden ja vesiensuojelun kannalta?
Metsätalouden luonnonhoidon yleissuunnittelu –verkostossa on kehitetty toimivia käytäntöjä METSO-kohteiden kartoittamiseen ja kokonaisvaltaiseen valuma-aluekohtaiseen suunnitteluun maa- ja metsätalousalueilla. Kokonaisvaltainen tarkastelu mahdollistaa kohteiden paremman kytkeytyneisyyden. Suunnittelu on hiottu valmiiksi niin, että sitä voidaan käytännössä hyödyntää Suomen metsäkeskuksen alueyksiköissä ja ELY-keskuksissa. Tältä osin verkostolla on paljon paikallistasoa laajempi vaikuttavuus.

Mitä annettavaa METSO-ohjelmalla on Salolle? Ekologisia arvoja edistävät hankkeet, kuten Vihreä Laakso, METSO-hankkeet, Cofreen ja Rauvolanniitun ruokokattotalojen asuinaluetta koskevat suunnitelmat, lisäävät asukasviihtyvyyttä ja paikkakunnan vetovoimaisuutta myös yritystoiminnan kannalta. METSO-ohjelman periaatteisiin kuuluu myös ottaa huomioon luonnonarvoiltaan tärkeiden kohteiden merkitys elinkeinotoimintaan, virkistys- ja matkailukäyttöön sekä kulttuuriarvoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti