maanantai 17. joulukuuta 2012

SALOMETSOn talvisuunnitelmia

Vuosi on vaihtumaisillaan ja on aika tehdä pieni katsaus SALOMETSOn menneeseen toimintaan.
Tammikuun alusta lähtien on SALOMETSO-hankkeessa neuvottu lukuisia Metsien monimuotoisuuden toimintaohjelmasta (eli METSO-ohjelmasta) kiinnostuneita metsänomistajia, retkeilty monimuotoisissa metsissä peräti yksitoista kertaa, järjestetty kolme METSO-seminaaria ja tehty yhteistyötä ja tiedotusta Salon alueen yhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa. Uusia METSO-kohteita on hankkeen yhteydessä syntynyt ainakin kuusi kappaletta (yksityisiä suojelualueita) ja vähintään yhtä monesta kohteesta ollaan maanomistajalle tekemässä tarjousta.

Metsänomistajien kiinnostus METSOa kohtaan onkin ollut niin mukavan vilkasta, että hankkeelle yritetään järjestää nyt parin kuukauden jatkoaikaa vuoden 2013 puolelle, jotta kaikkiin kyselyihin, uusiin ja vanhoihin, ehdittäisiin vastaamaan kunnolla.
21. joulukuuta: Tiedossa on nyt, että hanke jatkuu ensi vuoden puolelle :) 


Joka tapauksessa juttuja kesän retkistä ja muutakin metsäaiheista tarinaa on luvassa lähiaikoina. Ennen hankkeen loppua otamme myös yhteyttä kaikkiin metsänomistajiin, jotka ovat syksyn aikana tarjonneet kohdetta METSO-ohjelmaan, ja kerromme miten METSO-tarjousasia on etenemässä.

SALOMETSO toivottaa rauhallista joulunaikaa ja mukavia metsäretkiä lumimaisemiin kaikille metsäluonnon ystäville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti