perjantai 29. kesäkuuta 2012

SALOMETSOn retket: Särkisaloon ja Kiikalaan

Tänään retkeillään Särkisalossa, 

Kiikalan retkeen muutoksia

koordinaattorille numeroon 044-778 7815 
tai niina.ruuska(at)salo.fi

Särkisalon retken aikataulusta:


Särkisalon retkelle lähdemme bussilla Salon kaupungintalon P-alueelta klo 9.00. Myös matkan varrelta otetaan kyytiin retkelle ilmoittautuneita, ilmoitathan siis mistä olet tulossa.
Retkellä vierailemme mm. Klintinmäellä ja Vähämaan suunnalla kalkkikallioiden erikoislaatuista lajistoa nähden. Oppaana toimii Kimmo Syrjänen (SYKE). Kalkkikallioista voit lukea lisää täältä.
Lounastauon jälkeen matkaamme bussilla lossikyydissä Petun Arboretumiin, joka kierretään pääosin bussista katsellen. Jalkaudumme kiinnostavissa kohteissa, kuten jättituijia kasvavassa metsikössä. Petun lossirannassa sijaitsee myös luomutilan itsepalvelupuoti, jossa voimme aikataulun salliessa pysähtyä.
Villa Tallbacka sijaisee sopivasti paluureitin varrella. Seppo Willgren kertoo talon historiasta ja voimme vierailla myös pihakirppiksellä.
Paluu Saloon noin kello 15.00

Bussissa on ilmastointi, jääkaappi ja WC. Omia eväitä ja juomaa kannattaa ottaa mukaan ja pysähdymme puolen päivän aikoihin tauolle Förbyssä Kotkanpesässä.
Varusteet: hyvät kengät, sillä maasto on paikoin kallioista ja lohkareistakin, ja voi sateella kalliopinnat voivat olla liukkaita. Muutamissa kohteissa maasto on jyrkkää ja Klintinmäellä liikumme jyrkänteen läheisyydessä, joten varovaisuus on tarpeen etenkin lasten kohdalla!

Tervetuloa mukaan!

Kiikalan retki ei vähäisen osallistujamäärän vuoksi toteudu aiemmin kerrotussa muodossaan.

Kiikalan retken aikataulusta:

Retkelle lähdemme bussilla Salon kaupungintalon P-alueelta klo 9.00. Myös matkan varrelta otetaan kyytiin retkelle ilmoittautuneita, ilmoitathan siis mistä olet tulossa.
Hyyppärän harjualueella vierailemme Kultalähteellä ja Kalattoman suppajärvellä. Yrttikorvessa ja Varesjoella tutustutaan pienvesien lähimetsiin. Retkellä nähdään myös onnistuneita esimerkkejä Hyyppärän alueella esiintyvien uhanalaisten kasvilajien siirtoistutuksista.


Pysähdymme puolenpäivän aikoihin Kiikalan lentokeskuksen tiloissa, jonne Maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistys on järjestänyt buffetin. Kahvin ja sämpylän hinta on 5 €.


Varusteet: kumisaappaat tai vedenpitävät kengät on hyvä olla mukana. Harjumaasto on paikoin vaativaa kulkea jyrkkien korkeuserojen vuoksi. Omia eväitä ja juomaa kannattaa ottaa mukaan.
Bussissa on ilmastointi, jääkaappi ja WC.

Tervetuloa mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti